Odjel za klasičnu filologiju
SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA

SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA

U četvrtak 21. travnja 2016. u učionici 137 s početkom u 13:30 održat će se sastanak svih studenata i profesora Odjela za klasičnu filologiju.

Dnevni red:

1. Izvješće i evaluacija stručne ekskurzije u Rimu: prezentacije studentskih zadataka

2. Dogovor za iduću stručnu ekskurziju u Grčkoj.
Pročitaj više
SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA
EUROSTUDENT VI

EUROSTUDENT VI

U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja. EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog standarda na nacionalnoj i europskoj razini.
EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.
Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti:
1) putem poveznice koju ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
2) putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr. Anketi možete pristupiti uz upotrebu Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Opširnije.
Pročitaj više
EUROSTUDENT VI
STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.

STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.

Studenti, nastavnici i alumni Odjela za klasičnu filologiju posjetili su Rim od 3. do 7. travnja 2016. Uz stručno vođenje Marina Bagića, asistenta s Odjela povijesti umjetnosti, obišli su najznačajnije antičke lokalitete i muzeje, između ostalih Dioklecijanove terme, Palatin, Forum Romanum, Konstantinov slavoluk, Kolosej, muzej Trajanovih tržnica, Forum Boarlum, Lateransku baziliku, Marcelov teatar, hram Apolona "Sosianusa", Kapitolij i Kapitolijski muzej, Augustov mauzolej, muzej Ara Pacis, stup Marka Auerlija, Hadrijanov hram, Panteon, Piazzu Navona, Vatikansku baziliku i Vatikanski muzej.
Pročitaj više
STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.