Odjel za klasičnu filologiju

Članovima Alumni kluba mogu postati bivši studenti koji su završili studij na Sveučilištu u Zadru i njegovim pravnim prednicima (Filozofskom fakultetu u Zadru, Pedagoškoj akademiji u Zadru i Visokoj učiteljskoj školi u Zadru), osobe koje su završile studij drugdje u Hrvatskoj ili inozemstvu, a posebno su vezane za djelatnost Sveučilišta u Zadru te osobe koje svojom aktivnošću i novčanom ili materijalnom potporom doprinose ostvarivanju programskih zadaća Alumni kluba. 

Opširnije.

Bivši studenti Odjela za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru mogu se aktivno uključiti u aktivnosti popularizacije klasične filologije koje nastavnici redovite provode u zajednici u suradnji sa studentima ili se na neki drugi način uključiti u aktivnosti Odjela za klasičnu filologiju. Za sve informacije alumni se mogu obratiti u tajništvo Odjela za klasičnu filologiju.

Odjel za klasičnu filologiju poziva bivše studente na sudjelovanje u stručnim ekskurzijama koje se organiziraju svake 2-3 godine. 

Fotografije sa stručne ekskurzije u Rimu (travanj 2016.) i stručne ekskurzije u Grčkoj (travanj 2018.) na kojoj su s profesorima i studentima sudjelovali i alumni, dostupne su u Foto galeriji.