Odjel za klasičnu filologiju
Upis na diplomske studije

Upis na diplomske studije

Natječaj za upis na diplomske studije možete vidjeti ovdje.

Od akad. god. 2019./20. na diplomske studije Odjela za klasičnu filologiju mogu se upisati i studenti koji nisu na preddiplomskoj razini studirali latinski ili grčki, već su završili neki drugi studij iz područja humanističkih znanosti.

Studenti koji su završili neistovrsni studij iz područja humanističkih znanosti mogu se upisati pod uvjetom da su tijekom preddiplomskog studija upisali, slušali i položili najmanje 30 ECTS bodova predmeta koji su obvezni na preddiplomskom studiju Latinskog jezika i rimske književnosti (ili Grčkog jezika i književnosti), a koji uključuju Latinski jezik 1 – Latinski jezik 4 (odnosno Grčki jezik 1 - Grčki jezik 4) ili njihove ekvivalente. Takvim studentima se mogu odrediti razlikovni ispiti, koje je student dužan položiti do kraja prve godine diplomskog studija.

Studenti se odmah mogu prijaviti u sustav prijava za upis na diplomske studije, ne treba čekati završetak studija. 

Kalendar upisa  možete vidjeti ovdje

Studenti koji ne brane Završni rad na Odjelu za klasičnu filologiju, već samo na drugom odjelu, nakon obrane na drugom odjelu trebaju doći u tajništvo Odjela za klasičnu filologiju  po potvrdu o završetku studija, koju zajedno s potvrdom u uplati troškova promocije i tiska diplome trebaju odnijeti u referadu. Uplatnice za troškove promocije i tiska diplome dobivaju se u A1 tajništvu.

Obavijest o upisima za studente u "S" statusu. 

Pročitaj više
Upis na diplomske studije