Odjel za klasičnu filologiju
Predstavljanje Odjela za klasičnu filologiju

Predstavljanje Odjela za klasičnu filologiju

U utorak, 27. ožujka 2018. godine, Sveučilište u Zadru i Odjel za klasičnu filologiju posjetili su sudionici državnog natjecanja iz klasičnih jezika, učenici i mentori iz hrvatskih osnovnih škola, općih i klasičnih gimnazija, zdravstvenih i drugih srednjih škola, kojima je domaćin ovogodišnjeg natjecanja Klasična gimnazija Ivana Pavla II iz Zadra. Svoje studijske programe i aktivnosti, nastavnici i studenti Odjela za klasičnu filologiju predstavili su u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Tom prilikom  učenici i njihovi mentori, srednjoškolski nastavnici, doznali su kako je studirati na Sveučilištu u Zadru, koje prilike imaju studenti kroz razne oblike stipendiranja i poticanja njihovog učenja, mobilnosti i izvannastavnih aktivnosti te kakva je zapošljivost klasičnih filologa.Fotografije.
Pročitaj više
Predstavljanje Odjela za klasičnu filologiju
Aristofanove Ptice u Zagrebu i Ljubljani

Aristofanove Ptice u Zagrebu i Ljubljani

Nakon nedavno izvedenih predstava u Visokom (Bosna i Hercegovina) i Kopru (Slovenija), studenti kolegija Antička kazališna radionica s izv. prof. dr. sc. Milenkom Lončarom, gostovali su prošli tjedan u Zagrebu i Ljubljani s predstavom Aristofanove ptice iz Kukumaglajgrada.
U Zagrebu su je 8. ožujka odigrali pred ugodno popunjenom najvećom dvoranom Filozofskog fakulteta (D7), ispraćeni srdačnim pljeskom. Poseban gost bio je grčki veleposlanik Stavros Tsiepas s nekoliko svojih djelatnika. Nakon predstave ponudio je suradnju grčkog veleposlanstva s Odjelom za klasičnu filologiju i najavio dolazak u Zadar na premijeru nove predstave u lipnju.
U Ljubljani je predstava izvedena 9. ožujka u punom i vrlo privlačnom atriju ZRC SAZU, kao završna točka dvodnevnog 9. Grošljeva simpozija. Premda je postojao strah od mogućeg nerazumijevanja hrvatskog jezika na kojem se predstava izvodi, predstava je primljena izvrsno. Glumci su pozvani novu predstavu Radionice izvesti ponovo na istom mjestu, a slovenski studenti klasične filologije i njihov profesor izrazili su želju doći u Zadar na premijeru nove predstave u lipnju.
Fotografije i snimke ove i drugih dviju predstava mogu se pogledati ovdje i na Youtube servisu.

Pročitaj više
Aristofanove Ptice u Zagrebu i Ljubljani
2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, u organizaciji Grada Zadra i Instituta za razvoj obrazovanja, održat će se u četvrtak, 22. ožujka 2018. od 11:00 do 13:30 sati u Arsenalu u Zadru (Trg Tri bunara 1), na kojemu će učenicima i studentima iz Zadra i okolice biti predstavljene mogućnosti vezane za studijske programe, financijsku potporu za studij i stručne prakse u Hrvatskoj i inozemstvu. Za vrijeme trajanja Sajma u Zadru od 11 do 17 sati posjetitelji će moći posjetiti štandove više od 15 izlagačkih institucija iz Hrvatske i inozemstva te saznati više o mogućnostima studiranja, stipendija i stručnih praksi u Hrvatskoj i inozemstvu.
Pročitaj više
2. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru
Sastanak sa studentima

Sastanak sa studentima

Povjerenstvo za kvalitetu poziva studente 1. i 2. godine preddiplomskih studija Odjela za klasičnu filologiju na kratki sastanak koji će se održati u srijedu, 7. ožujka s početkom u 10 sati. Odmah po završetku sastanka, nastavlja se nastava prema rasporedu. Tema sastanka su uvjeti upisa u višu godinu studija, ponavljanje godine i parcijale.
Pročitaj više
Sastanak sa studentima