Odjel za klasičnu filologiju

Obavijesti

SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA

SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA

U četvrtak 21. travnja 2016. u učionici 137 s početkom u 13:30 održat će se sastanak svih studenata i profesora Odjela za klasičnu filologiju.

Dnevni red:

1. Izvješće i evaluacija stručne ekskurzije u Rimu: prezentacije studentskih zadataka

2. Dogovor za iduću stručnu ekskurziju u Grčkoj.
Pročitaj više
SASTANAK SA SVIM STUDENTIMA
EUROSTUDENT VI

EUROSTUDENT VI

U Hrvatskoj je započelo istraživanje EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja. EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog standarda na nacionalnoj i europskoj razini.
EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj. Istraživanje će se provoditi u razdoblju od 6. do 30. travnja 2016. godine putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH.
Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i web anketi možete pristupiti:
1) putem poveznice koju ćete dobiti na adresu elektronske pošte ili
2) putem autorizacije na mrežnoj stranici istraživanja: www.eurostudent.hr. Anketi možete pristupiti uz upotrebu Vašeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Opširnije.
Pročitaj više
EUROSTUDENT VI
STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.

STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.

Studenti, nastavnici i alumni Odjela za klasičnu filologiju posjetili su Rim od 3. do 7. travnja 2016. Uz stručno vođenje Marina Bagića, asistenta s Odjela povijesti umjetnosti, obišli su najznačajnije antičke lokalitete i muzeje, između ostalih Dioklecijanove terme, Palatin, Forum Romanum, Konstantinov slavoluk, Kolosej, muzej Trajanovih tržnica, Forum Boarlum, Lateransku baziliku, Marcelov teatar, hram Apolona "Sosianusa", Kapitolij i Kapitolijski muzej, Augustov mauzolej, muzej Ara Pacis, stup Marka Auerlija, Hadrijanov hram, Panteon, Piazzu Navona, Vatikansku baziliku i Vatikanski muzej.
Pročitaj više
STRUČNA EKSKURZIJA - RIM 2016.
Dan otvorenih vrata za studente

Dan otvorenih vrata za studente

Pozivaju se studenti i studentice na Dan otvorenih vrata za studente i upoznavanje s Programima EU koji će se održati u utorak 29.03.2016. godine u prostorijama Solarnog edukacijskog centra na adresi Glagoljaška 14 u Zadru. Početak je u 14 sati.
Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGGRA) i Sveučilištem u Zadru organizira Dan otvorenih vrata za Studente s ciljem što kvalitetnijeg informiranja studenata o mogućnostima koje im se pružaju kao građanima Europske unije. Svrha ovog događanja je ostvarivanje što kvalitetnije suradnje sa studentima te njihovo uključivanje u EU Programe.
Više informacija na URL: http://edic-zadar.com/?p=1893
Pročitaj više
Dan otvorenih vrata za studente
RASPORED SATI i UPIS NA IZBORNE PREDMETE

RASPORED SATI i UPIS NA IZBORNE PREDMETE

Objavljen je raspored sati za ljetni semestar. Možete ga vidjeti ovdje.

Studenti Odjela za klasičnu filologiju upisuju se na izborne predmete tako što se jave predmetnom nastavniku na početku nastave.

Za predmet Antička kazališna radionica, na kojega se mogu upisati studenti sa svih Odjela, prijave su u tajništvu do 4. ožujka. Predmet se ne ocjenjuje, za sudjelovanje u predstavi se dobiva 3 ECTS boda. Fotografije i snimku predstave koju su izveli studenti prošle godine upisani na predmet Antička kazališna radionica možete vidjeti ovdje.
Pročitaj više
RASPORED SATI i UPIS NA IZBORNE PREDMETE
First2930313234363738Last